Lees online
 
Faculteit Sociale Wetenschappen
 
 
PO
nieuws
     
 
Tips voor leerkrachten
Filteren van informatie: niet altijd nuttig
 
Het filteren van informatie doen we de hele dag. Ook als je les staat te geven, filter je automatisch de informatie die je krijgt vanuit de klas. Je moet wel. De dynamiek in een klas is veel te complex om alles ervan in je op te nemen. Maar, hoewel het noodzakelijk is om informatie te filteren, betekent het ook dat je waardevolle informatie over het leren van je leerlingen mist. Het zou dus mooi zijn als je die filters af en toe even uit kunt zetten om heel gericht te kijken naar het leren van je leerlingen. Maar hoe zet je die filters nu uit? Uitzetten is een heel bewust en intensief proces.
» Lees meer   |  Delen:  
Twitter Facebook LinkedIn
 
 
Enquête
Meedenken over verbeteren informatie voor het PO op uu.nl? Vul de enquête in!
 
Wil jij meewerken aan het verbeteren van de informatie voor docenten basisonderwijs op uu.nl? Vul dan de enquête in (ca. 5 minuten). De Universiteit Utrecht wil alle informatie en mogelijkheden om samen te werken beter vindbaar maken op de website. Het aanbod komt o.a. van Onderwijsadvies & Training (COLUU), U-Talent, het Freudenthal Instituut, het Universiteitsmuseum, het Wetenschapsknooppunt en het Kenniscentrum Talentontwikkeling, Wetenschap en Techniek (KTWT). Feedback is zeer welkom!
Delen:  
Twitter Facebook LinkedIn
 
 
Nieuwe folder samenwerking PO - HO
Samenwerken om de wereld van het lerende kind uitdagender te maken
 
Heb je 'm al gezien? Onze nieuwe folder voor het PO Samenwerking primair onderwijs - hoger onderwijs in de regio Utrecht, projecten voor het PO 2017-2018 is verschenen. In de regio Utrecht werken verschillende partijen samen om een goed en passend aanbod neer te zetten voor het primair onderwijs in de regio. In deze samenwerking participeren de Universiteit Utrecht, verschillende schoolbesturen PO en andere partijen. In de folder vind je enkele nieuwe ontwikkelingen en initiatieven die vanuit deze samenwerking tussen de basisscholen en het hoger onderwijs zijn ontstaan.
Delen:  
Twitter Facebook LinkedIn
 
 
Wetenschap & Techniekonderwijs
Regionale W&T-bijeenkomsten
 
Het Kenniscentrum KTWT organiseert regionale W&T-bijeenkomsten voor leerkrachten. Deze worden gehouden in mei en juni en zijn verspreid over de hele provincie Utrecht. Een greep uit de onderwerpen: programmeren, techniek bij de kleuters, leren vragen stellen, curriculuminbedding. Je kunt je opgeven via KTWT.nl.
» Lees meer   |  Delen:  
Twitter Facebook LinkedIn
 
 
De Grote Wetenschapsdag 2017: aanmelding open!
                 Schimmels overal om je heen
 
Tijdens de Grote Wetenschapsdag 2017 maken leerlingen kennis met de wereld van schimmels. Ze doen allerlei activiteiten en ontdekken hoe schimmels groeien, welke verschillende typen schimmels er zijn en hoe je ze kunt herkennen. Wil jij met jouw klas meedoen met de Grote Wetenschapsdag 2017? Geef de klas dan nu op. Je ontvangt een uitgebreide handleiding en lesmateriaal om zelf aan de slag te gaan in de klas op woensdagochtend 27 september. De Grote Wetenschapsdag is bedoeld voor groep 5 t/m 8.
» Lees meer   |  Delen:  
Twitter Facebook LinkedIn
 
 
Regionale W&T-bijeenkomst 11 mei: leren vragen stellen en expertise van ondernemers
 
Op 11 mei vond de tweede regionale W&T-bijeenkomst plaats. Twintig leerkrachten en directeuren van vijf basisscholen in de regio Noordwest-Utrecht (Harmelen en omgeving) wisselden ideeën over onderzoekend en ontwerpend leren uit. Ook werd er gesproken over de rol van vragen stellen. 'Je merkt dat je anders gaat lesgeven!' Drie ondernemers vertelden hoe zij het onderwijs willen ondersteunen met hun expertise. 'De leerkracht weet alles van lesgeven en hoe kinderen leren, en ik weet alles van mijn eigen vakgebied. Dat kunnen we combineren.' Al met al een afwisselende en geslaagde middag.
Delen:  
Twitter Facebook LinkedIn
 
 
Geheime professor in de klas
 
Eind maart fietsten 142 professoren naar basisscholen in en rondom Utrecht voor Meet the Professor. In de klas vertelden ze aan bovenbouwleerlingen over hun werk en de universiteit. De kinderen waren al voorbereid op de komst van de prof; ze kregen namelijk al een tijdje gouden enveloppen met proefjes, opdrachten en hints over welke geheime professor bij hen op bezoek zou komen. Volgend jaar is Meet the Professor op 28 maart 2018, doen jullie (weer) mee? 
» Lees meer   |  Delen:  
Twitter Facebook LinkedIn
 
 
Summerschool Junior
 
Tijdens Summerschool Junior gaan jonge onderzoekers op onderzoek uit op de Universiteit Utrecht. Zit jij in groep 5 t/m 8, of in de eerste of tweede klas van de middelbare school? Ontdek jij graag de wereld om je heen? Kom dan naar Summerschool Junior! Vier dagen lang gaan kinderen langs bij verschillende faculteiten en onderzoeken ze zélf DNA, de grondlagen van onze aarde, de maag van een koe en nog veel meer. Een spannende ontdekkingsreis die niet alleen leuk, maar ook nog leerzaam is! In week 17 -20 juli zijn nog plekken vrij.
» Lees meer   |  Delen:  
Twitter Facebook LinkedIn
 
 
Lestips
Onderzoeken van dag, nacht en tijdszones over de aarde
 
Lekker weer? Ga het schoolplein op! Met behulp van een globe kunnen leerlingen op een zonnige dag onderzoeken hoe het precies zit met dag en nacht en de tijdzones over de aarde. Ze kunnen uitzoeken waar het eerder of later dag is en hoe het zit met de verschillen tussen het noordelijk en het zuidelijk halfrond. De activiteit is voor bovenbouwleerlingen van de basisschool.
» Lees meer   |  Delen:  
Twitter Facebook LinkedIn
 
 
13 juni 2017
Inhoud
Tips voor leerkrachten
 
Enquête: verbeteren informatie
 
Folder samenwerking PO - HO
 
Regionale W&T-bijeenkomsten
 
Grote Wetenschapsdag: aanmelden kan nu!
 
Regionale W&T-bijeenkomst 11 mei
 
Meet the Professor 2017
 
Summerschool Junior
 
Lestips
 
 
Activiteitenagenda
14 juni
Regionale W&T-bijeenkomst
21 juni
Regionale W&T-bijeenkomst
10 - 20 juli
Summerschool Junior
27 september
Grote Wetenschapsdag
7 februari 2018
W&T-academie
9 maart 2018
Nationale Rekencoördinator Dag
28 maart 2018
Grote RekenDag
28 maart 2018
Meet the professor
Meer nieuwsbrieven
PO-Wetenschapsknooppunt
 
VO nieuws
 
Aansluiting VO-WO
 
HO nieuws
 
 
 
Colofon
PO nieuws is een uitgave van Onderwijsadvies & Training, Universiteit Utrecht. 

Onderwijsadvies & Training werkt samen met scholen in het primair onderwijs aan de professionalisering van leerkrachten en de ontwikkeling van scholen en onderwijs. Dit doen wij door middel van activiteiten, coaching, advies, cursussen en onderzoek. 

Nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief informeert u over nieuws, projecten, activiteiten en relevante ontwikkelingen. 

Contact
030 253 3224 
Email
Website